Masterclass

Meer Natuurlijk Gezag

Makes complex themes and collaborations manageable.

Is authentic, relaxed and has authority on stage.

 

Her mission is that everyone is capable of putting themselves in the spotlight and get the attention they deserve.

Natural authority can be learned. Read her book, listen to a lecture or come over for a masterclass.

De diepte in met jouw vraagstuk

Met deze masterclass help ik adviserende en leidinggevende vrouwelijke professionals die worstelen om impact te hebben omdat ze niet voldoende worden gezien en gehoord. 

 

Situaties waarin dit voorkomt zijn bijvoorbeeld: iemand anders gaat er met je idee vandoor, anderen nemen je niet serieus, anderen komen wél aan het woord terwijl jij iets zinnigs wilde bijdragen.

 

Gevoelens van onmacht, onzekerheid, frustratie, ergernis en miskenning kunnen je werkplezier, kansen op promotie en de focus op de inhoud van je werk in de weg zitten.

 

Louise, senior adviseur bij de Rijksoverheid, heeft tijdens meetings het idee dat ze heel veel ideeën en woorden in korte tijd moet overbrengen omdat collega’s afhaken. “Hoe kan ik zorgen dat ze beter naar me luisteren en ik me niet zo gehaast voel?”

 

Hanna is als specialist heel goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom data science. Ondanks haar uitvoerige kennis op haar domein, lijken collega’s haar te overschreeuwen. “Ik ben soms zo gefrustreerd dat ik geen ruimte krijg. Hoe kom ik aan het woord?”

 

Stel je eens voor hoe het ook kan zijn?

Tijdens een meeting is het stil wanneer je spreekt, anderen zitten je niet op de hielen. Je ziet geknik van anderen, ze begrijpen wat je bedoelt. Die langdradige collega heb je op vriendelijke wijze weer bij het onderwerp van discussie gehaald en collega’s kijken opgelucht.

 

Je voelt je niet bezwaard wanneer je niet direct antwoord hebt op een vraag en hebt ruimte om te improviseren. Jouw idee landt als een sneeuwbal waarmee anderen verder kunnen bouwen.

 

Hoe anders zou je werk zijn? Hoeveel tijd en energie houd je over om nog beter op je inhoudelijk werk te richten?

 

Mijn situatie is anders, de cultuur is nou eenmaal zo!

…Hoor ik je denken. Organisatieculturen verschillen maar mensen blijven mensen. Er zijn vaardigheden om gezien en gehoord te worden. Je kunt leren daarmee meer impact te hebben en meer natuurlijk gezag te hebben.

 

Op het podium stappen en zorgen dat een kritisch publiek naar je luistert, je accepteert en je de doelstellingen van de bijeenkomst haalt, verschilt niet heel veel van het werk rondom een vergadertafel.

 

Als dagvoorzitter heb ik duizenden mensen gezien, ik weet precies hoe een kritisch publiek voelt. Hoe je eerst vertrouwen moet winnen. Ik weet hoe het voelt om in de spotlight een fout te maken. Ik weet hoe het voelt wanneer iemand te langdradig is en de druk om te interveniëren hoog is.

 

Na zoveel jaar weet ik ook precies hoe ik ermee om moet gaan, het is mijn core business. Die skills om gezien en gehoord te worden, impact te hebben, kan ik je leren. Ik heb een er een boek over geschreven en in deze tweedelige masterclass gaan we in op jouw vraagstuk.

Voor wie?

De masterclass is voor vrouwelijke adviseurs, managers, programmamanagers, projectleiders, leidinggevenden, coördinatoren en consultants die werken in of met complexe (politiek bestuurlijke) organisaties. Natuurlijk gezag is niet alleen voor leidinggevenden, het is voor iedereen die op het juiste moment haar idee of argument effectief wil inbrengen.

 

- Je bent overtuigd van je inhoudelijke expertise hebt ervaring binnen jouw vakgebied

- Je wilt dat jouw bijdrage meer wordt gezien en gehoord in de organisatie, op een manier die bij jou past

- Jij bent nieuwsgierig naar manieren om meer invloed uit te oefenen en zelf regie te houden

- Je hebt ambities om steviger jouw rol op het werk neer te zetten

- Je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau

Door wie?

Marinda Hall is een veelgevraagde nationale en internationale fulltime dagvoorzitter en moderator, die honderden bijeenkomsten heeft begeleid en duizenden deelnemers heeft gezien. Ze wordt gevraagd om haar relaxte maar daadkrachtige stijl rondom vaak taaie vraagstukken.

 

In haar boek 'Stil, ze gaat wat zeggen' staan praktische tips en gedachtenoefeningen om meer natuurlijk gezag te ontwikkelen. Marinda deelt nu in kleine masterclasses haar expertise speciaal gericht op succesvolle vrouwelijke professionals.

Wat eerdere deelnemers zeggen

Dorien Rijkaart 

Radiotherapeut

Radiotherapeut

"Goede, praktische adviezen. Bruikbare tips, zeer leerzaam."

Emma Rosenberg

+31 88 45646 60

Replace this text with information about you and your business or add information that will be useful for your customers.

Dave Willson

+31 88 45646 60

Replace this text with information about you and your business or add information that will be useful for your customers.

Amy Jones

+31 88 45646 60

Replace this text with information about you and your business or add information that will be useful for your customers.

Hester

Senior adviseur

Senior Adviseur

"Inspirerend, heel leuk en leerzaam. De vele praktijkvoorbeelden van Marinda en de andere deelnemers geven direct toepasbare tips."

Marije

Radioloog

Radioloog

"Impact is zoveel meer dan je verstaanbaar maken. Dank, Marinda, dat je ons handvatten hebt gegeven om op onze eigen manier impact te hebben"

Femke

Managing Director

Managing Director

"Je hebt ons met veel voorbeelden meegenomen in de onderdelen waar ik/wij impact op kunnen hebben. Dank ook aan de groep powervrouwen voor hun openheid en verhalen"

Mahana

Ingenieur en visueel facilitator

"Veel praktijkvoorbeelden van Marinda en de rest van de deelnemers om van te leren en te reflecteren."

 

"Zelfs met kleine aanpassingen zoals bewust langzamer praten en lopen, kun je al impact hebben op hoe 'ervaren' mensen jou achten.”

Wat ze zeggen over Marinda

De relevante vaardigheden voor meer natuurlijk gezag delen we op in vier segmenten, die passen bij het boek 'Stil, ze gaat wat zeggen'. Die segmenten bestaan uit allerlei onderdelen die je kunt aanleren en direct kunt toepassen. Tijdens de masterclass leer je wat de segmenten zijn en ga je met praktische onderdelen ter plekke oefenen.

 

Je krijgt tijdens de masterclasses direct praktische feedback op je eigen casussen. 

 

Eén van de segmenten gaat over je eigen overtuigingen, over wat er in je eigen hoofd gebeurt. Je krijgt naast praktische skills, ook genoeg stof tot nadenken mee naar huis.

 

Leer bijvoorbeeld hoe je:

  • Veel meer impact hebt op een gesprek door bijvoorbeeld zelf minder woorden te gebruiken
  • Met je stem, spreeksnelheid en intonatie veel verschil kunt maken
  • Om kunt gaan met haantjesgedrag (ja, dat kunnen ook vrouwen zijn!)
  • Warm, authentiek en relaxed kunt leiden, zonder dat je hierarchisch gezag hebt
  • Breedsprakige collega’s vriendelijk kunt kaderen, zonder te overschreeuwen

 

Op verzoek van eerdere deelnemers zijn er twee delen: Masterclass I (2 dagdelen) biedt je voldoende houvast om verder met je vraagstuk te gaan in je eigen werk.

 

Tijdens het vervolg, Masterclass II (1 dagdeel), gaan we verdiepen, leren hoe te variëren in stijl en nog meer oefenen.

Praktische zaken

Handig om te weten

De masterclasses vinden één keer per kwartaal plaats, met een minimum van 8 en maximum van 12 deelnemers.

In twee dagdelen, op spitsvriendelijke tijden, leer je praktische skills en krijg je stof tot nadenken om beter gezien en gehoord te worden en meer impact te hebben.

 

De masterclass is inclusief het boek 'Stil, ze gaat wat zeggen', ter waarde van €23,50.

 

Geef in je aanmelding aan wat je grootste vraagstuk is. Als ik twijfel of ik je voldoende kan helpen, bel ik je om te overleggen. 

 

Extra redenen om mee te doen?

  • Je bent welkom op een bijzondere locatie, met gratis parkeren.
  • Je ontmoet anderen met dezelfde vraagstukken als jij, mensen die wellicht prettige sparringpartners zijn in de toekomst
  • Door de masterclass op te splitsen in twee dagdelen, heb je gelegenheid het geleerde in praktijk te brengen en te verfijnen tijdens het vervolg
  • Er is fijne catering met een lekkere lunch voor tussendoor
  • Werk je (gedetacheerd of als zelfstandige) in een adviserende rol in een complexe organisatie? Dan is deze masterclass speciaal voor jou geschikt.

 

Ook op maat

Ben je met een groep collega's geintereseerd? Neem contact op, dan kijken we waar jullie specifieke aandachtspunten liggen en welke opzet zou passen.

 

Wanneer?

Ben je geinteresseerd om mee te doen? We zijn nog bezig met data in te plannen. Laat weten of je erbij wil zijn? Dan kijken we samen welke data het beste schikken.

 

Tijden:

10:00 tot 15:00 uur.

 

Waar?

Op een fijne plek midden in Nederland, afhankelijk van de datum kijken wat goed werkt.

 

Hoeveel kost het?

De kosten voor de tweedelige Masterclass I, inclusief catering, zijn €970 exclusief B.T.W.

Voor Masterclass II, inclusief catering, zijn de kosten €480 exclusief B.T.W.

 

Bij betaling is je plek gegarandeerd.

 

Mijn garantie

Als na de eerste masterclass blijkt dat het niet bij je past, of je hebt er geen vertrowuen in, dan krijg je de helft van het bedrag retour.

 

Wil je meedoen?

Stuur een e-mail naar masterclass@marindahall.nl en geef daarin aan wat je grootste vraagstuk is rondom natuurlijk gezag. Wat zou jij graag willen veranderen? Zou je bijvoorbeeld graag meer jezelf zijn op het werk? Of krijg je als feedback dat je te direct bent? Of misschien juist te stil? Als ik twijfel of ik je kan helpen, kun je erop vertrouwen dat ik eerst met je overleg voordat je defintief aanmeldt.

 

Mijn doel is dat iedereen op het juiste moment kan zorgen dat haar inbreng wordt gehoord, dat iedereen zichzelf in de spotlight kan zetten.

 

Je ontvangt na inschrijving een e-mail met meer informatie over de exacte locatie en een factuur.

Mocht je voor het inkoopproces een offerte nodig hebben, laat het weten?

 

Wil je meer weten?

Bel of app gerust op 06-17 2121 37.